СБУ схопила бойовика угруповання "Спарта", який вів вогонь по аеропорту Донецька
СБУ схопила бойовика угруповання "Спарта", який вів вогонь по аеропорту Донецька

СБУ схопила бойовика угруповання "Спарта", який вів вогонь по аеропорту Донецька

Відомо, що зловмисник – місцевий житель. У 2014 році брав участь у бойових діях проти сил АТО на Сході України.

Після поранення зрадник "заліг на дно"

За даними слідства, чоловік воював проти України під позивним "Хантер". Під командуванням "Мотороли" він чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ. Крім того, зрадник брав участь у збройному протистоянні в аеропорту міста Донецьк.

Але після отриманого поранення покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну територію України. Згодом він повернувся на постійне місце проживання на Одещину.

Зрадника затримали / Фото СБУ, Одеська обласна прокуратура

Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя і продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів.

Зраднику обрали запобіжний захід

Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали. При обшуках за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Одеситу повідомили про підозру за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

До слова, український активіст Сергій Стерненко повідомив, що затриманого в Одесі зрадника звати Артем Перемишленко.

Одесит був бойовиком так званої ДНР / Фото з телеграму Стерненка

В Україні затримують зрадників: останні новини

  • Нещодавно Служба безпеки викрила диверсанта, якийхотів підірвати один із ключових об'єктів транспортної системи на Рівненщині. Як виявилось, чоловік має посвідку на постійне проживання в Росії та є агентом російської воєнної розвідки.
  • Співробітники Служби безпеки України по гарячих слідах затримали коригувальника ракетних обстрілів по Харкову. Стала відома особа чоловіка, який наводив ворожі ракети на українське місто.
  • Офіс генпрокурора оголосив про підозру в державній зраді народному депутату. За даними відомства, Олег Волошин, котрий входив до ОПЗЖ, діяв на користь Росії.
  • Священника УПЦ МП з Донеччини засудили на 7 років позбавлення волі. Він добровільно співпрацював з росіянами та агітував місцевих жителів підтримувати окупаційну владу.
Источник материала
loader
loader