Канада перевірить Китай на можливість втручання у вибори 2021 року
Канада перевірить Китай на можливість втручання у вибори 2021 року

Канада перевірить Китай на можливість втручання у вибори 2021 року

КИЇВ. 7 березня. УНН. Прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що призначить спеціального слідчого, який вирішить, чи слід проводити публічне розслідування повідомлень про втручання Китаю у вибори у Канаді. Про це УНН пише з посиланням на АР.

The Globe and Mail з посиланням на неназвані джерела в розвідці повідомила минулого місяця, що Китай вважав за краще, щоб ліберали Трюдо були переобрані на виборах 2021 року, і працював над тим, щоб перемогти консервативних політиків, які вважаються недружніми щодо Пекіна.

Деталі

Трюдо доручив парламентському комітету з питань національної безпеки вивчити секретну інформацію з цього питання.

Опозиційні партії вимагають повного громадського розслідування.

Трюдо відмовився зробити це зараз, але сказав, що назве незалежного спеціального доповідача, який вирішить, чи потрібне публічне розслідування.

Трюдо повідомив, що «всі політичні лідери згодні з тим, що на результати виборів у 2019 та 2021 роках не вплинуло іноземне втручання. Але навіть якщо це не змінило результатів наших виборів, будь-яка спроба втручання з боку будь-якого іноземного суб'єкта викликає занепокоєння та серйозність».

Група державних службовців нещодавно опублікувала звіт, в якому зроблено висновок про спроби іноземного втручання, але жодна з них не вплинула на результати виборів.

«Нам давно відомо, як це знову підтвердив незалежний звіт минулого тижня, що китайський уряд та інші режими, такі як Іран і росія, намагалися втручатися не лише в нашу демократію, а й у нашу країну в цілому, чи то наші інститути, наші бізнес, наші дослідні центри чи у повсякденному житті наших громадян», — сказав Трюдо.

Теги по теме
Китай выборы Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом