У 2022 році кількість авіакатастроф зі смертельними наслідками в усьому світі знизилася
У 2022 році кількість авіакатастроф зі смертельними наслідками в усьому світі знизилася

У 2022 році кількість авіакатастроф зі смертельними наслідками в усьому світі знизилася

КИЇВ. 7 березня. УНН. Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) повідомила у вівторок, що кількість авіакатастроф зі смертельним наслідком у всьому світі знизилася у 2022 році порівняно з попереднім роком, інформує УНН.

Деталі

Річний звіт IATA також показав зниження ризику зі смертельними наслідками за п'ять років з 2018 по 2022 рік: минулого року сталося п'ять аварій із загибеллю пасажирів та членів екіпажу.

Це зниження в порівнянні з сімома випадками в 2021 році і поліпшення середнього показника за п'ять років, який також дорівнював семи, повідомила IATA.

Серед авіакомпаній-членів IATA у 2022 році було зареєстровано лише одну аварію зі смертельним наслідком, внаслідок якої загинуло 19 осіб.

«Аварії в авіації трапляються рідко. 2022 року з 32,2 млн польотів було п'ять подій зі смертельним наслідком», — заявив генеральний директор асоціації Віллі Волш.

«Це говорить нам про те, що польоти є одним із найбезпечніших видів діяльності, якими може займатися людина. Але навіть незважаючи на те, що ризик польоту виключно низький, він не є безризиковим».

В IATA також зазначили, що, незважаючи на скорочення кількості аварій зі смертельним наслідком, кількість загиблих зросла зі 121 у 2021 році до 158 у 2022 році.

Більшість загиблих у 2022 році сталася внаслідок однієї авіакатастрофи в Китаї, яка забрала життя 132 людей.

Наступна за величиною загибель людей сталася внаслідок нещасного випадку у Танзанії, внаслідок якої загинуло 19 людей.

IATA є торговельною асоціацією авіакомпаній світу, що становить близько 300 авіакомпаній або 83% усіх повітряних перевезень.

Теги по теме
Статистика авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом