У порівнянні з минулим тижнем: захворюваність Covid-19 в Києві зросла вдвічі
У порівнянні з минулим тижнем: захворюваність Covid-19 в Києві зросла вдвічі

У порівнянні з минулим тижнем: захворюваність Covid-19 в Києві зросла вдвічі

У столиці захворюваність на коронавірусну інфекцію за минулий тиждень порівняно з позаминулим зросла майже вдвічі. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМВА Валентина Гінзбург.

– За даними ГУ Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ, з 17 по 23 лютого в столиці захворіли 776 осіб, а з 24 лютого по 2 березня вже 1 389, – йдеться в повідомленні.

Директорка профільного Департаменту зазначила, що особливе занепокоєння при цьому викликають два факти.

Читайте також:
Зараз дивляться

Перший – це зростання числа хворих дітей. Зокрема, тому, що навіть при легкому перебігу хвороби діти з високою ймовірністю будуть інфікувати відразу кілька близьких дорослих.

Другий – паралельно зі зростанням захворюваності зростає і кількість тих, хто потребує госпіталізації. Цей показник за вказаний період виріс навіть більше, ніж вдвічі. Як, на жаль, і кількість летальних випадків.

– Ми пов’язуємо це перш за все з ігноруванням заходів епідеміологічної безпеки. Коли заходжу в будь-який громадський заклад, створюється враження, що в масці тільки я. І це не враження. Так воно, на жаль, і є, – зазначила Валентина Гінзбург.

І закликала киян продовжувати дотримуватися фізичної дистанції, носити медичні маски, часто мити руки, не забувати про дезінфектанти. А ще – регулярно провітрювати приміщення вдома і на роботі, робити вологе прибирання і намагатися без необхідності не відвідувати місця масового скупчення людей.

Також директорка Департаменту закликала при перших проявах хвороби залишитися вдома і зв’язатися з лікарем.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны