США у 2024 році збільшить фінансування на закупівлю зброї та її розробку
США у 2024 році збільшить фінансування на закупівлю зброї та її розробку

США у 2024 році збільшить фінансування на закупівлю зброї та її розробку

Байден готується оголосити бюджет Пентагону з рекордною сумою на закупівлю озброєння / фото president.gov.ua

Президент США Джо Байден може вже завтра, 9 березня, запропонувати один з найбільших оборонних бюджетів у мирний період. Очікується, що загальна сума перевищить 835 мільярдів доларів.

За інформацією видання Bloomberg, бюджет Пентагону на 2024 рік перевищить 816 мільярдів доларів, які Конгрес виділив у поточному фінансовому році. Відзначається, що незважаючи на військову допомогу Україні, бюджет Міноборони США формується виходячи з ситуації з Китаєм, як головного можливого противника. Так, передбачено 170 мільярдів доларів на закупівлю зброї і 145 мільярдів доларів на дослідження і розробки. 

Колишній аналітик управління бюджету Марк Канчіан повідомив, що майбутній запит Пентагону щодо модернізації озброєнь "відображає бюджет, який все ще зосереджений переважно на розробці зброї для майбутніх воєн, а не на закупівлі зброї для воєн в найближчій перспективі". За його словами, запит на дослідження і розробки найвищий, а обсяг закупівель буде найвищим з часів воєн в Іраку і Афганістані.

Відео дня

Повідомляється, що Пентагон планує запросити 83 одиниці F-35 для ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, на що необхідно 13,5 мільярда доларів. 

Читайте також:
У Грузії в ході протестів силовики затримали десятки учасників акції
Держдеп США оголосив про звільнення свого головного спікера Неда Прайса

Оборонний бюджет США 2023 - що відомо

23 грудня 2022 року стало відомо, що президент США Джо Байден підписав проект оборонного бюджету на 2023 рік загальною сумою 858 мільярдів доларів. 

Зазначається, що на стримування агресії РФ у Європі виділили 6 мільярдів доларів, а на додаткову допомогу Україні 800 мільйонів доларів.

Крім того, документ передбачає фінансування закупівель зброї, кораблів і літаків. Також закладено зниження залежності від поставок російських енергоносіїв.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Глава окупаційної адміністрації Криму планує побудувати на півострові базу ПВК"Вагнер"
  • Байден і Макрон обговорили військову допомогу Україні та Китай
  • У Грузії опозиція оголосила про продовження протесту під парламентом
Теги по теме
США Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом