Байден пропонує збільшити податки у бюджеті на 2024 рік для мільярдерів та корпорацій
Байден пропонує збільшити податки у бюджеті на 2024 рік для мільярдерів та корпорацій

Байден пропонує збільшити податки у бюджеті на 2024 рік для мільярдерів та корпорацій

КИЇВ. 9 березня. УНН. Президент Джо Байден представив свою пропозицію щодо економіки США на 2024 рік, орієнтованим на багатих за допомогою нових податків, пообіцявши при цьому допомогти робочим сім’ям країни. Про це пише УНН посилаючись на інформаційний бюлетень Держдепартаменту.

Деталі

План Байдена передбачає «інвестування в Америку, зниження витрат і зниження податків для працюючих сімей», заявили в Білому домі.

«Президент Байден давно вважав, що нам потрібно розвивати економіку знизу вгору і посередині, а не зверху вниз».

Основні пункти бюджетної пропозиції Байдена включають обіцянку скоротити федеральний дефіцит на 3 трильйони доларів протягом наступного десятиліття.

Серед заходів, спрямованих на досягнення цієї мети, буде мінімальний 25-відсотковий податок для найбагатших 0,01% американців. А корпоративний податок зросте з менш ніж 10% до 28% скасовуючи зниження податків, прийняте за президента Дональда Трампа в 2017 році, повідомили в Білому домі.

Байден також пропонує підвищити податки для тих, хто заробляє понад 400 000 доларів на рік, щоб забезпечити платоспроможність Medicare – фінансованої державою системи медичного страхування для людей старше 65 років.

Підвищення податку Medicare з 3,8 до 5,0 відсотка для цих багатих людей забезпечить життєздатність програми протягом більш ніж двох десятиліть, кажуть у Білому домі.

«Мій бюджет передбачає, щоб багаті заплатили свою справедливу частку, щоб мільйони працівників, які допомогли створити це багатство, могли вийти на пенсію з Medicare, в яку вони платили», - написав Байден у Twitter.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що план Байдена полягає в тому, щоб «заможні та великі корпорації платили свою справедливу частку, не підвищуючи податків для американців», які заробляють менше 400 000 доларів на рік.

У бюджеті на 2024 фінансовий рік запитується 63,1 мільярда доларів для Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку, включаючи конкретне фінансування війни в Україні та протидії Китаю, що майже на 5 мільярдів доларів більше, ніж у 2023 фінансовому році.

Запит включає 1,7 мільярда доларів, «які допоможуть Україні виграти війну та закласти фундамент реформ та відновлення для перемоги, а також допомогти іншим партнерам, які постраждали від війни, стабілізувати свою економіку та підготуватися до відновлення», - йдеться в інформаційному бюлетені Держдепартаменту.

Крім того, у новому бюджеті пропонується збільшити фінансування Глобального центру взаємодії на 1,5 мільйона доларів, який підтримуватиме програми протидії пропаганді та дезінформації з боку росії.

Він також пропонує збільшити на 8,9 мільйона доларів «підтримку пріоритетної стратегічної мети США зі збільшення спільного фінансування НАТО, починаючи з 2023 року, як це було погоджено Північноатлантичною радою у грудні 2022 року».

«Збільшення фінансування цивільного бюджету НАТО дозволить організації зберегти свою технологічну та оперативну перевагу в мінливому стратегічному середовищі та безпеці, що включає такі загрози та виклики, як більш агресивні та наполегливі росія та Китай, необхідність зміцнення кібербезпеки та загрози, що створюються новими та руйнівними технологіями», - йдеться у бюджетному обґрунтуванні.

Адміністрація Байдена також запросила 842 мільярди доларів для Міністерства оборони, у тому числі 753 мільйони доларів для України, щоб протистояти російському впливу та допомогти Києву з його потребами у сфері безпеки, енергетики та кібербезпеки.

Теги по теме
США война Джо Байден налоги
Источник материала
Поделиться сюжетом