"Вірменія втратила шанс стати незалежною країною" - президент Азербайджану
"Вірменія втратила шанс стати незалежною країною" - президент Азербайджану

"Вірменія втратила шанс стати незалежною країною" - президент Азербайджану

КИЇВ. 9 березня. УНН. Вірменія втратила шанс стати незалежною країною, заявив у четвер президент Азербайджану. Про це пише Anadolu, передає УНН.

Цитата

“Вони втратили шанс стати незалежною країною. Вони стали повністю залежними, свого роду колонією іншої країни, а тепер, можливо, й інших країн. Тож вони втратили шанс стати справді незалежними та будувати своє майбутнє через агресію проти нас", - сказав Ільхам Алієв на 10-му Глобальному Бакинському форумі.

Він висловив сподівання, що інші міжнародні гравці переконають Вірменію укласти мирну угоду з Азербайджаном.

Алієв також нагадав про п'ять принципів, які він представив Єреванові минулого року і які, за його словами, "можуть стати основою для мирної угоди з Вірменією".

П'ять принципів Баку передбачають взаємне визнання суверенітету та територіальної цілісності, відмова від територіальних претензій одна до одної, утримання від загроз безпеці один одного, встановлення кордонів та дипломатичних відносин, відкриття транспортних та комунікаційних ліній.

Алієв також заявив, що Вірменія проводила "політику етнічної чистки проти азербайджанців, вигнала їх з Карабаху та завдала страждання мільйону азербайджанців".

"Але мій посил у тому, що ми помстилися на полі бою. Ми не чинили жодних військових злочинів, на відміну від вірмен. Ми не чинили геноциду, на відміну від того, що зробили з нами вірмени. І ми помстилися на полі бою. Отже , тепер настав час за мир", - додав Алієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан стверджує, що Вірменія перешкоджає підписанню мирної угоди

Теги по теме
Армения Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом