​​Ігор Клименко: Росія здійснила понад 40,5 тисяч обстрілів – зруйновано більш як 152…
​​Ігор Клименко: Росія здійснила понад 40,5 тисяч обстрілів – зруйновано більш як 152…

​​Ігор Клименко: Росія здійснила понад 40,5 тисяч обстрілів – зруйновано більш як 152…

​​Ігор Клименко: Росія здійснила понад 40,5 тисяч обстрілів – зруйновано більш як 152 тисячі житлових будинків

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив в етері телемарафону «Єдині новини». Також він додав, що разом із житловими будинками з початку повномасштабного вторгнення російськими ракетними ударами зруйновано понад 60 тисяч об’єктів загальної інфраструктури.

Міністр наголосив, що в тих містах, де були наймасштабніші наслідки ракетних ударів ворога підрозділи системи МВС зробили все для того, щоби наші громадяни почувалися в безпеці. Зокрема, зазначив він, змогли отримати допомогу в пунктах незламності, а також від рятувальників та поліцейських, які першими приїздять на місця подій, щоб ліквідувати пожежі, рятувати людей з-під завалів і оперативно разом зі співробітниками СБУ задокументувати воєнні злочини.

Ігор Клименко повідомив, що наразі зареєстровано 66300 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів військовослужбовцями росії.

???? «Більшість з них – 80% – це порушення законів та правил ведення війни», – підкреслив міністр.

За його словами, слідчі поліції документують ці злочини і за підслідністю передають СБУ для подальшого їх розслідування та притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Крім того, задокументовані поліцейськими матеріали, додав міністр, передаються до Офісу Генерального прокурора України, який на їх основі готує матеріали до судів міжнародних інстанцій.

YouTube
Ми зробили все, щоб наші громадяни почувались у безпеці – Ігор Клименко

Міністр внутрішніх справ України долучився до загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” і розповів про розслідування воєнних злочинів, створення штурмових бригад “Гвардії Наступу” а також про майнові злочини і безпекову ситуацію в Україні
_______…

Теги по теме
Россия СБУ Новости пожар расследование нарушение министр
Источник материала
Поделиться сюжетом