6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Туреччина за рік побудує 320 тисяч нових будинків для постраждалих від землетрусу
Туреччина за рік побудує 320 тисяч нових будинків для постраждалих від землетрусу

Туреччина за рік побудує 320 тисяч нових будинків для постраждалих від землетрусу

Ердоган анонсував будівництво століття / фото REUTERS

Протягом найближчого року влада Туреччини має намір побудувати близько 320 тисяч житлових будинків для людей, які втратили житло в результаті лютневого землетрусу. Про це сказав президент країни Реджеп Таїп Ердоган в ході поїздки в постраждалі райони.

"Ми плануємо завершити будівництво 244 тисяч багатоквартирних і 75 тисяч сільських будинків протягом одного року", – заявив він.

Ердоган також розповів, що в постраждалих від землетрусу регіонах зараз встановлені 426 тисяч наметів для проживання в них людей, які втратили житло. У найближчі 2 місяці влада має намір спорудити 100 тисяч контейнерних будинків.

Відео дня

За його словами, Катар пообіцяв передати Туреччині 10 тисяч будинків-контейнерів, які ця країна придбала для проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року. 4 тисячі таких контейнерів вже доставлені і встановлені. 

Лютневий землетрус у Туреччині

6 лютого в південно-східній Туреччині стався потужний землетрус, що спричинив масштабні руйнування в декількох регіонах. Також постраждали прикордонні райони сусідньої Сирії.

За даними ООН, в результаті землетрусу були зруйновані або сильно пошкоджені близько 600 тис.будівель. Постраждали 2,7 млн осіб, загинули – понад 50 тисяч жителів Туреччини і Сирії.

При цьому після основного землетрусу сталося ще безліч слабших поштовхів. Деякі з них все ж виявилися досить сильними, щоб спричинити нові руйнування і нові жертви.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Туреччина раптово заблокувала транзит санкційних товарів до Росії - ЗМІ
  • Туреччина погодилася продовжити переговори з Фінляндією і Швецією щодо вступу в НАТО
  • Туреччина наполягає на продовженні "зернової угоди": Росія відповіла
Теги по теме
Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом