Курс гривні продовжує укріплюватися: аналітики назвали фактори зміцнення
Курс гривні продовжує укріплюватися: аналітики назвали фактори зміцнення

Курс гривні продовжує укріплюватися: аналітики назвали фактори зміцнення

Фізичні особи поступово зменшують обсяги купівлі валюти / фото REUTERS

На валютному ринку спостерігається продовження укріплення гривні на готівковому ринку та зменшення інтервенцій Національного банку України на міжбанківському.

"Фізичні особи поступово зменшують обсяги купівлі валюти. Це сприяло укріпленню курсу гривні в найбільших роздрібних банках ще на 0,3%. Відповідно з початку року укріплення вже наближається до 5", - йдеться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

Зазначається, що на міжбанківському ринку клієнти банків (юридичні особи) знову активно продавали валюту й за чотири дні продали валюти на 65 млн дол. більше, ніж купили. Тому інтервенції НБУ з продажу валюти незначно скоротилися до 280 млн дол.

Відео дня

Аналітики наголошують, що валютний ринок знаходиться під позитивним впливом підготовки аграріїв до весняно-польових робіт, а також загального покращення курсових очікувань населення та бізнесу.

"Тривале укріплення готівкової гривні зменшує бажання фізичних осіб купувати валюту, зокрема й для розміщення на депозитах. Водночас банки все ще обережно спостерігають за тенденцією та зберігають спред між курсами купівлі-продажу досить великим", - йдеться в тижневику.

Читайте також:
Українців попередили, що цього року на здешевшання кредитів очікувати не слід
Яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року: експерти дали прогноз
НБУ скоротив продаж валюти до мінімуму від початку року
Експерт спрогнозував динамічні коливання курсу валют в Україні

Курс валют в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні залишився на рівні попереднього дня - 38,70 грн/дол. Курс гривні до євро сьогодні становив 40,80 грн/євро.

Аналітик Олексій Козирєв вважає, що готівковий курс долара в українських банках у період з 13 до 17 березня перебуватиме в межах коридору від 37,80 до 39,30 грн/дол., а євро - від 39,00 до 41,80 грн/дол. Банки та обмінники продовжать працювати у форматі "з обороту", зазначив експерт.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Гроші дорожчають: які наслідки матиме подальше зростання депозитних ставок
  • Чому не спрацювала "податкова амністія" і чи вдасться тепер ховати "ліві" гроші
  • Гривня на весняній гойдалці: яким буде курс та як це вплине на економіку та наше життя
Теги по теме
курс валют курс доллара курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом