ЗРК С-400 у Москві: росіяни масово рубають дерева під системи ППО
ЗРК С-400 у Москві: росіяни масово рубають дерева під системи ППО

ЗРК С-400 у Москві: росіяни масово рубають дерева під системи ППО

У Москві рубають дерева під комплекси ППО / фото theins.ru

У Москві з початку року масово рубають дерева у парках і лісах для розміщення комплексів протиповітряної оборони (ППО), пише The Insider.

Зазначається, що активні вирубки лісу зафіксовано відразу в декількох районах.

При цьому на дослідних полях Московської сільськогосподарської академії імені Тімірязєва вже розмістили зенітно-ракетні комплекси С-400. Всього було помічено чотири пускові установки. Також на майданчику розгорнули радіолокаційну станцію (РЛС) 92Н6Е для виявлення повітряних цілей.

Відео дня

Ще одним майданчиком для розміщення ППО стала територія парку-заповідника "Лосиний острів" у районі Богородське на північному сході Москви. Повідомляється, що відстань від з'явився там ЗРК С-400 до житлових багатоповерхівок - близько 200 метрів.

"Військові експерти попереджають, що розміщення військових об'єктів біля багатоповерхівок загрожує жителям", - йдеться у публікації.

Також наголошується, що найбільший збиток для екології викликало будівництво у мікрорайоні Курьяново на південному сході Москви в охоронній зоні музею-заповідника Коломенське. Там знищили величезний лісовий масив - близько 100 гектарів лісу:

У Москві рубають дерева під комплекси ППО / фото theins.ru

"Ліс почали активно знищувати 25 січня. Роботи йшли вдень і вночі з неймовірною швидкістю: тиждень знадобився на вирубку, ще за один тиждень спиляні дерева переробили на тирсу за допомогою подрібнювальних установок. Як і поліцейські, робітники підтвердили, що вирубка проводиться в оборонних цілях".

За словами джерела у Слідчому комітеті, "є ймовірність, що на цій території буде знаходитися оборонний об'єкт". На цей час невідомо, чи йдеться про розміщення там ЗРК С-400.

Читайте також:
"Буде другий Чорнобиль": атомники розповіли, як Росія наближує катастрофу на ЗАЕС
Україну може сколихнути потужний землетрус: поштовхи відчують й у Росії - сейсмолог
Росіяни скидають воду з Каховського водосховища, наближаючи катастрофу на ЗАЕС (знімки)

У Москві посилюють ППО - що повідомлялося

Як писав УНІАН, нещодавно у Москві встановили ще одну систему ППО прямо біля станції метро.

До цього в Москві помітили зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1" на дахах адміністративних будівель.

Источник материала
Поделиться сюжетом