В москві вирубують ліси для розміщення комплексів ППО - The Insider
В москві вирубують ліси для розміщення комплексів ППО - The Insider

В москві вирубують ліси для розміщення комплексів ППО - The Insider

КИЇВ. 13 березня. УНН. Одразу в кількох районах Москви після Нового року почалися активні вирубки лісу. Майданчики готують для потреб міноборони, зокрема під системи ППО, повідомляє УНН з посиланням на The Insider.

Деталі

За даними видання на Лосиному острові та на дослідних полях Тімірязевської сільгоспакадемії вже розгорнули зенітно-ракетні комплекси С-400. У районі Печатники вирубали близько 100 гектарів лісу в охоронній зоні музею-заповідника Коломенське.

Обладнувати дослідні поля почали ще 31 грудня. При цьому відповідної інформації не було на жодному з державних порталів, а на запити жителі району отримували відписки. Майданчик підготували менш ніж за два тижні. Дослідні поля Тимірязєвської академії оточені житловою забудовою. До найближчого будинку близько 200 метрів.

Ще одним майданчиком для розміщення ППО стала територія парку-заповідника "Лосиний острів" у районі Богородське на північному сході москви. На майданчику, як і в Тимірязевському районі, встановлено багатофункціональну РЛС 92Н6Е. Вона розташована на пересувній вишці, необхідній для роботи в лісистій місцевості. Розгорнуто й інші елементи системи, зокрема, пункт бойового управління, імовірно, 50К6А, призначений для керівництва всіма засобами С-400 і взаємодії з іншими засобами ППО і командними пунктами.

Найбільший збиток для екології викликало будівництво в мікрорайоні Кур'янове (входить до району Печатники) на південному сході москви. Там для потреб військових в умовах найсуворішої секретності було знищено величезний лісовий масив на лівому березі Москви-річки, прямо навпроти садиби Коломенське.

Протяжність лісової смуги становила понад 2 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: встановлення ППО на дахах будівель у москві — чергова спроба кремля показати росіянам війну

Теги по теме
Москва
Источник материала
Поделиться сюжетом