Через негоду в Африці загинуло понад сто людей
Через негоду в Африці загинуло понад сто людей

Через негоду в Африці загинуло понад сто людей

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

В Африці стався один із найсильніших штормів на південній півкулі

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, цей шторм є одним із найсильніших, коли-небудь зафіксованих у південній півкулі.

Тропічний шторм Фредді, який обрушився на Південну Африку, у Мозамбіку та Малаві забрав життя понад сотні людей, і призвів до значних руйнувань. Про це у понеділок, 13 березня, повідомляє Reuters.

 

Стихія обрушилася на центральну частину держави Мозамбік у суботу, зриваючи дахи будинків та викликаючи повені, а потім рушила углиб країни у бік Малаві, поливаючи регіон сильними дощами.

 

У деяких населених пунктах Мозамбіку зникло електропостачання та зв’язок. Через це про масштаби збитків та кількість жертв у країні немає точних даних.

 

У Малаві через негоду загинули щонайменше 99 людей. Про це заявив комісар Департаменту з ліквідації наслідків стихійного лиха Чарльз Калемба.

 

 

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, циклон Фредді вважається одним із найсильніших, коли-небудь зареєстрованих у Південній півкулі.

 

 

Вчені вказують, що тропічні шторми стають сильнішими на тлі зміни клімату, оскільки парникові гази затримують тепло в атмосфері, а океани нагріваються. Коли тепла морська вода випаровується, теплова енергія передається в атмосферу, викликаючи сильніші циклони і шторми.

 





Джерело

Теги по теме
Жертвы непогода Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом