Пашинян заявив, що ОДКБ “переходить” з Вірменії
Пашинян заявив, що ОДКБ “переходить” з Вірменії

Пашинян заявив, що ОДКБ “переходить” з Вірменії

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян

Єреван не планує виходу з організації, проте його турбує те, що ОДКБ полишає свої позиції в країні.

 

 

 

 

 

 

Вірменія не має наміру виходити зі складу Організації Договору про колективну безпеку, проте ОДКБ відходить зі своїх позицій в республіці. Про це на прес-конференції 14 березня заявив прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян, повідомляє ТАРС.

 

 

 

“У 2022 році глава ОДКБ сказав мені, що ОДКБ має побоювання, що Вірменія вийде з організації. Я відповів, що ці побоювання є зайвими, тоді як незайвими є інші побоювання – ті, які має Вірменія, і вони стосуються того, що ОДКБ полишає Вірменію. І оцінюю це так, що за бажання чи проти бажання, але ОДКБ виходить з Вірменії, і це нас непокоїть”, – підкреслив політик.

 

Він додав, що свою згоду на призначення представника Вірменії на посаду заступника генерального секретаря ОДКБ Єреван дасть тільки тоді, коли буде певен, що це зміцнить безпеку країни.

 

Пашинян зазначив, що проблему зовнішньої безпеки Вірменії досі не вирішено. 

 

За його словами, кілька днів тому Єреван отримав від Баку черговий варіант мирної угоди, у справі є деяке зрушення, однак документ містить претензії на територіальну цілісність Вірменії.

 

Прем’єр-міністр зазначив, що ймовірність військової ескалації на вірмено-азербайджанському кордоні та у Нагірному Карабасі є дуже великою.

 

Нагадаємо, 10 березня Вірменія поінформувала ОДКБ, до якої входять Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія та Таджикистан, про відмову від запропонованої їй квоти на посаду заступника генерального секретаря організації.

 

 

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Армения Азербайджан премьер-министр
Источник материала
Поделиться сюжетом