Можливий кандидат у президенти США назвав війну в Україні "територіальною суперечкою"
Можливий кандидат у президенти США назвав війну в Україні "територіальною суперечкою"

Можливий кандидат у президенти США назвав війну в Україні "територіальною суперечкою"

Скріншот

Фаворит Республіканської партії, можливий кандидат у президенти США на виборах 2024 року Рон Десантіс викотив цілу порцію антиукраїнських заяв.

В інтерв'ю затятого українофоба, ведучого Fox News Такера Карлсона, який неодноразово ображав Зеленського та українців, Десантіс назвав війну в Україні "територіальною суперечкою".

На його думку, військова допомога в забезпеченні безпеки кордонів європейських країн - не в інтересах США, цитує слова топ-республіканця The New York Times.

Відео дня

У своїй заяві Десантіс також критикував інших республіканців, прихильних допомозі Україні. Політик додав, що вважає, що Байден робить для України занадто багато, не маючи чітко визначеної мети, і вчиняє дії, які ризикують спровокувати війну між США і Росією.

"Хоча у США є багато життєво важливих національних інтересів - забезпечення безпеки наших кордонів, подолання кризи боєготовності за допомогою наших збройних сил, досягнення енергетичної безпеки і незалежності, а також перевірка економічної, культурної і військової могутності Комуністичної партії Китаю - вони ще більше заплутуються у територіальній суперечці між Україною і Росією", - сказав Десантіс.

Десантіс додав: "Ми не можемо віддавати перевагу втручанню в ескалацію війни за кордоном захисту нашої власної батьківщини, тим більше що десятки тисяч американців щорічно вмирають від наркотиків, які контрабандою ввозяться через наш відкритий кордон. А наші арсенали зброї, що мають вирішальне значення для нашої власної безпеки, швидко виснажуються".

Новина доповнюється...

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Українські воїни завершують навчання на Leopard: в Іспанії розповіли деталі
  • Росія і Китай солідаризувалися в пропаганді про війну в Україні-CNN
  • У Румунії побудують завод з виробництва боєприпасів
Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом