Прем’єр Латвії пояснив, чому Україну після війни потрібно прийняти в НАТО
Прем’єр Латвії пояснив, чому Україну після війни потрібно прийняти в НАТО

Прем’єр Латвії пояснив, чому Україну після війни потрібно прийняти в НАТО

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: delfi.lv

Прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Кариньш

На думку прем’єр-міністра Латвії Криш’яніса Кариньша, єдиний варіант стримування Росії – це повний вступ звільненої України у НАТО з усіма гарантіями безпеки.

 

 

 

 

 

 

Україну після закінчення війни слід прийняти в НАТО з усіма гарантіями безпеки, і це допоможе запобігти новій війні Росії проти сусідніх для неї країн. Про це заявив прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Кариньш, пише Financial Times.

 

“Поки тривають військові дії, ніхто у НАТО не буде всерйоз розглядати питання про включення України, оскільки це негайно ж втягне все НАТО у війну, яку Росія веде в Україні. Але врешті-решт, за нашої спільної і непохитної підтримки Україна досягне своїх цілей”, – упевнений прем’єр-міністр Латвії.

 

Криш’яніс Кариньш вважає, що після перемоги України Росія все одно залишиться неподіленою – з тими самими імперськими нахилами і під управлінням агресивно налаштованого автократичного уряду.

 

“Єдиний варіант стримування Росії – це повний вступ звільненої України в організацію НАТО з усіма гарантіями безпеки, які звідси слідують”, – заявив Кариньш.

 

Гарантії НАТО, вважає прем’єр-міністр Латвії, будуть важливими не тільки для України, а й для Європи загалом.

 

“Можна навіть не очікувати, що найближчим часом керівництво Росії змінить свій курс. Однак ми можемо гарантувати, що хай які будуть її наміри, вона не зможе почати нову війну проти своїх європейських сусідів”, – упевнений він.

 

 

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Россия премьер-министр
Источник материала
Поделиться сюжетом