‼️ Без відновлення контролю за островом Зміїний росіяни просто економічно би нас …
‼️ Без відновлення контролю за островом Зміїний росіяни просто економічно би нас …

‼️ Без відновлення контролю за островом Зміїний росіяни просто економічно би нас …

‼️ Без відновлення контролю за островом Зміїний росіяни просто економічно би нас знищили Кирило Буданов

???? Цієї середи відбувся показ другого фільму документальної трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» в ефірі національного телемарафону Єдині новини #UA Разом:

«Без відновлення контролю за островом Зміїний було неможливе будь-яке судноплавство з портів України. Без цього росіяни просто економічно би нас знищили. – розповів у фільмі начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

☝️ Ключовим для звільнення острова стало затоплення 13 квітня 2022 року флагмана Чорноморського флоту ВМС РФ крейсера «Москва» ударом двох протикорабельних ракет нового українського мобільного берегового комплексу РК-360МЦ Нептун.

❗️ У фільмі вперше було продемонстровано ексклюзивні кадри польоту, десантування з вертольотів і бойових дій на острові, які провели 8 травня 2022 року групи спецпризначення ГУР МОУ і «Альфа» СБУ.

«Найскладнішим являється прийняття рішення. Я називаю «домовитися із самим собою». Якщо вже ти із собою домовився різними видами аргументів… На той період аргументів було мінімум. Всі розуміли, що це складна операція, але ніхто не міг дати задню, тому що не знайшлося того хто скаже ні. І все», — розповідає командир підрозділу спецпризначення ГУР МО України на позивний «Шаман».

⚔️ Про відчайдушний спротив, який чинили російські окупанти на острові українським бійцям, у фільмі розповів командир однієї зі штурмових груп спецпризначення ГУР МО України із позивним «Скін»:

«Споруд було багато. Їм було де ховатися, вони дуже швидко рухалися, вони не сиділи на одному місці, вони постійно міняли позиції, вони готувалися до оборони. Це був їхній острів, на якому вони були не один раз. Я вам скажу, це достатньо епічна битва була…Островом оволодіти можна, якщо у вас є перевага у вогневій силі, що потім і показало. Так? Його просто стерли з лиця землі, вони ж потім нагнали туди купу людей, вертушок, всього решта – їх там просто помножили на нуль і все. І вони зробили жест доброї волі, скажімо так».

???? Всі вісім вертольотів, які вилітали на Зміїний, виконували вогневе ураження ракетами й висаджували групи спецпризначенців на острові, повернулися на бази неушкодженими. Але біля берегів Одещини у гирлі Дунаю російським винищувачем СУ-30 було збито морський вертоліт Мі-14, в якому, зокрема, загинув заступник командувача ВМС ЗСУ полковник Ігор Бедзай.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Telegraph
Без відновлення контролю за островом Зміїний росіяни просто економічно би нас знищили — Кирило Буданов

Теги по теме
Россия СБУ Новости Москва Facebook увольнение Twitter Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом