Обвинувачений у вбивстві журналіста Василя Сергієнка втік з-під домашнього арешту, — ЗМІ
Обвинувачений у вбивстві журналіста Василя Сергієнка втік з-під домашнього арешту, — ЗМІ

Обвинувачений у вбивстві журналіста Василя Сергієнка втік з-під домашнього арешту, — ЗМІ

Одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському і журналіста Василя Сергієнка вбили у квітні 2014 року.

Обвинувачений у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка Володимир Воронков утік з-під домашнього арешту. Про це повідомляє видання «18000» з посиланням на коментар Офісу генерального прокурора.

Такий запобіжний захід Воронкову обрала колегія суддів Городищенського районного суду у 2020 році. Воронков зник із поля зору правоохоронців наприкінці 2022 року.  

Справу довгий час розглядали суди на Черкащині, у 2021 році її передали до Києва.

«За цей час суд фактично відпустив з-під варти всіх фігурантів, зокрема  Воронкова, та імовірного організатора Вадима Мельника», — пише видання.

Крім того, правоохоронці повідомили про те, що ще двоє обвинувачених були мобілізовані до лав Збройних Сил України. Мова про вже згаданого вище ймовірного організатора злочину Вадима Мельника, а також Віктора Горбенка, який за версією слідства брав участь у викрадені журналіста, керуючи однією з автівок, у якій перевозили жертву.

Одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському і журналіста Василя Сергієнка вбили у квітні 2014 року. Його викрали з двору власного будинку, наступного дня тіло знайшли в лісі за 15 кілометрів від міста зі слідами тортур. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю.

З 2015-го по 2017 роки за підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб: Володимира Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка (обвинувачуються у виконанні викрадення), Володимира Воронкова (обвинувачується у виконанні вбивства) і власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника (обвинувачується в організації злочину).

У розшуку перебували ще два фігуранти справи: Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.

25 листопада 2021 року ДБР направило до суду обвинувальний акт стосовно виконавців викрадення та вбивства Василя Сергієнка.

Теги по теме
Черкассы
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны