Чорногорія проведе дострокові парламентські вибори 11 червня
Чорногорія проведе дострокові парламентські вибори 11 червня

Чорногорія проведе дострокові парламентські вибори 11 червня

КИЇВ. 17 березня. УНН. Президент Чорногорії Міло Джуканович у п'ятницю оголосив, що дострокові парламентські вибори відбудуться 11 червня. Про це УНН інформує з посиланням на АР.

Цитата

"Всі знають про глибоку політичну та інституційну кризу, яку було зроблено безвідповідальною більшістю. Я твердо дотримувався Конституції, щоби не сприяти їй. З 20 серпня минулого року в уряду немає вотуму довіри. З того часу термін минув", - сказав Джуканович.

Рішення Джукановича було ухвалено після закінчення терміну формування нового уряду.

Міодраг Лекіч, якому було доручено сформувати уряд, не зміг заручитися підтримкою 41 депутата з 81 у встановлений термін 90 днів.

Політична криза в Чорногорії

Процес формування нового уряду, який розпочався в Чорногорії після того, як 20 серпня минулого року уряд Дрітана Абазовича не отримав вотуму довіри, переріс у політичну кризу.

Уряд на чолі з Абазовичем, який викликав полеміку з підписаним ним з Патріархом Сербської православної церкви Порфирієм "фундаментальної угоди" про надання "офіційного статусу" Сербської церкви в країні, впав у результаті голосування у парламенті Чорногорії.

У той час, як просербські партії в країні направили ім'я Лекіча президенту для формування нового уряду, Джуканович відмовився дати мандат на формування уряду Лекічу на тій підставі, що він не виконав необхідні умови.

Джуканович підписав закон, за який двічі голосував парламент Чорногорії, який обмежує повноваження президента у формуванні уряду.

Після ухвалення закону спікер парламенту Чорногорії Данієла Джурович оголосила, що Лекічу доручено сформувати уряд.
Однак Лекічу не вдалося набрати більшість голосів для формування уряду до встановлених термінів.

У неділю у Чорногорії відбудуться президентські вибори.

Мандат президента Джукановича розпочався 20 травня 2018 року.

Теги по теме
выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом