Гутерреш продовжить зустрічі з Путіним навіть після ордера на арешт - ООН
Гутерреш продовжить зустрічі з Путіним навіть після ордера на арешт - ООН

Гутерреш продовжить зустрічі з Путіним навіть після ордера на арешт - ООН

Гутерреш продовжить зустрічі з Путіним навіть після ордера щодо його арешту, заявили в ООН / фото Public Domain Pictures

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніо Гутерреш продовжить комунікацію та зустрічі з лідером РФ Володимиром Путіним, попри видачу ордера на його арешт. 

Нагадаємо, що сьогодні Міжнародний суд Гааги офіційно заявив про можливу причетність російського диктатора та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової до депортації дітей з території України. 

Як зазначив представник офісу генсека ООН Стефан Дюжаррік в рамках свого брифінгу, Міжнародний кримінальний суд не пов'язаний в юридичному полі з секретаріатом (ООН) в контексті подібних питань.

Відео дня

"Ми дотримуємося позиції, що генеральний секретар буде говорити з тим, з ким йому потрібно поговорити, щоб вирішити питання, які стоять перед ним", - підкреслив він.

Також спікер Гутерреша неоднозначно відповів з приводу можливості подальшої участі Путіна в заходах ООН у разі, якщо вони будуть проводитися на території країн-підписантів Римського статуту (учасників МКС) 

"Як я вже сказав, це рішення стосується всіх: генеральний секретар завжди буде говорити з тим, з ким йому потрібно говорити, щоб рухатися вперед", - зазначив він.

Читайте також:
У Кремлі відреагували на ордер для Путіна - в РФ триває істерика
Дула HIMARS "дивитимуться" в бік Калінінградської області - глава Міноборони Польщі
У Молдові відповіли, коли можливе вирішення придністровського питання
У Білому домі розповіли, чого чекати від зустрічі Путіна і Сі Цзіньпіна

Лідеру РФ Володимиру Путіну "замовлено" в'їзд до 123 країн МКС

Нагадаємо, що на тлі рішення про видачу міжнародного ордера на арешт у Путіна можуть виникнути труднощі з поїздкою в 123 країни, які є підписантами так званого Римського статуту. Це договір, зобов'язання якого поширюються на всіх учасників Міжнародного кримінального суду Гааги. 

Зокрема, у зв'язку з видачею міжнародного ордера з боку МКС Путіна можуть заарештувати на території будь-якої з вище згаданих країн.

Як сьогодні зазначив глава Мін'юсту Британії Домінік Рааб, російському диктатору буде важко проігнорувати цей факт. 

Також секретар РНБО Олексій Данілов відзначив ще один наслідокцього рішення для Путіна - тепер до нього в "гості" навряд чи приїде Сі Цзіньпін.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Експерт пояснив, як США можуть зупинити Китай у разі військової допомоги Росії
  • Путін перейняв естафету "лідера-невдахи" з ордером від Гааги: став четвертим серед "героїв"
  • Ордер МКС для Путіна: в яких країнах російський диктатор зможе відчувати себе в безпеці
Теги по теме
Владимир Путин ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом