З’явилися нові дані про взаємозв’язок Covid-пандемії з єнотоподібними собаками на ринку в Ухані
З’явилися нові дані про взаємозв’язок Covid-пандемії з єнотоподібними собаками на ринку в Ухані

З’явилися нові дані про взаємозв’язок Covid-пандемії з єнотоподібними собаками на ринку в Ухані

Міжнародна група експертів з вірусів заявила в четвер, 16 березня, про те, що ними виявлені генетичні дані про взаємозв’язок коронавірусу з єнотоподібними собаками, які незаконно продавалися на ринку в Ухані.

Таким чином, за словами вчених, знайшовся ще один доказ того, що найстрашніша пандемія століття могла бути спровокована вірусом від зараженого ссавця.

Генетичні дані були отримані з мазків, взятих на оптовому ринку морепродуктів Хуанань в січні 2020 року, незабаром після того, як китайська влада закрила ринок через підозри, що він був пов’язаний зі спалахом нового вірусу.

Зараз дивляться
Читайте також:

На той час тварин вже прибрали, але дослідники брали мазки зі стін, підлог, металевих кліток і візків, які часто використовувалися для перевезення кліток з тваринами.

У зразках, які виявилися позитивними на коронавірус, міжнародна дослідницька група виявила велику кількість генетичного матеріалу, який відповідав єнотоподібної собаці.

Як заявили вчені, які брали участь в аналізі, змішання генетичного матеріалу вірусу і тварини не доводить, що сама єнотоподібна собака була заражена. Але навіть якщо це було б так, то не ясно, як тварина передала вірус людям.

Але аналіз дійсно встановив, що єнотоподібні собаки — пухнасті тварини, які пов’язані з лисицями і, як відомо, здатні передавати коронавірус — відклали генетичні сигнатури в тому ж місці, де був залишений генетичний матеріал.

Ці докази, за словами експертів, узгоджуються зі сценарієм, в якому коронавірус потрапив в організм людини від дикої тварини.

Звіт з повною інформацією про висновки міжнародної дослідницької групи ще не опублікований.

Источник материала
Поделиться сюжетом