РФ втратить свій вплив на ОДКБ – ISW
РФ втратить свій вплив на ОДКБ – ISW

РФ втратить свій вплив на ОДКБ – ISW

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Лідери країн ОДКБ

Москва втратить військовий вплив у країнах ОДКБ та Грузії, оскільки перекинула свої війська в Україну.

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що Росія втратить свій воєнний вплив у країнах ОДКБ, оскільки передислокувала звідти сили для війни в Україні. Про це йдеться у зведенні ISW за четвер, 16 березня.

 

“Москва втратить військовий вплив в країнах ОДКБ і Грузії, оскільки перекинула елементи постійно дислокованих російських сил зі своїх баз у Киргизстані, окупованій Абхазії та Південній Осетії і Таджикистані для війни проти України”, – заявили фахівці.

 

Аналітики зазначають, що 16 березня прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Азербайджан у підготовці нового широкомасштабного наступу на Нагірний Карабах.

 

У той же час він заявив, що Вірменія повинна буде звернутися до Ради Безпеки ООН, якщо РФ не зможе підтримувати в регіоні перемир’я, яке було встановлено договором від 9 листопада 2020 року.

 

“Російські “миротворчі сили” у Нагірному Карабаху, швидше за все, недостатні. Адже в березні 2022 року Москва передислокувала підрозділи 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади – єдиної спеціальної миротворчої бригади Росії – з Нагірного Карабаху в Україну”, – йдеться у звіті.

 

При цьому в ISW нагадали, що в червні 2022 року в українському Генштабі відзвітували про те, що ЗСУ завдали серйозних втрат 15-й окремій гвардійській мотострілецькій бригаді РФ, знищивши близько 800 і поранивши близько 400 бійців з 1 800 одиниць особового складу бригади, які знаходилися в Україні.

 

Нагадаємо, кількома днями раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ОДКБ “виходить” із Вірменії. Єреван не планує залишати організацію, проте його непокоїть те, що ОДКБ залишає свої позиції у країні.

 



Джерело

Теги по теме
Россия Армения Москва Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом