МВФ змінив правила для схвалення кредитів Україні
МВФ змінив правила для схвалення кредитів Україні

МВФ змінив правила для схвалення кредитів Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

МВФ затвердив зміни у політиці фінансових гарантій Фонду та тепер схвалить нову кредитну програму для України.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) затвердила зміни у політиці фінансових гарантій Фонду, які тепер дозволять схвалити нову кредитну програму для України. Про це повідомляє МВФ.

Зміни застосовуються в ситуаціях винятково високої невизначеності, пов’язаних з екзогенними потрясіннями, які знаходяться поза контролем влади країни і створюють вищі, ніж зазвичай, ризики.

Раніше правила Фонду для подолання економічних криз у країнах не допускали надання неекстренних кредитів країнам, які зіткнулися з великою невизначеністю: внаслідок великих війн або багаторічних стихійних лих, спричинених зміною клімату.

У МВФ заявили, що перегляд правил усуне основні бар’єри для таких кредитів. Він також дозволить офіційним двостороннім кредиторам та донорам надавати попередні гарантії погашення МВФ та списання боргу країні-позичальнику.

Як уже повідомлялося, у серпні минулого року МВФ надав Україні екстрене фінансування у розмірі 2,7 млрд доларів. Також у фонді заявляли, що вважають за можливе повноцінний кредит для України, хоча вони зазвичай не надаються воюючим країнам.

Україна очікує, що нова програма МВФ буде структурована на два етапи – військовий та післявоєнний.

Крім того, видання The Financial Times заявило, що найближчим часом оголосить про нову чотирирічну програму кредитування України на суму 15,6 млрд доларів.


 



Джерело

МВФ змінив правила для схвалення кредитів Україні - Фото 1
Теги по теме
Украина Деньги МВФ Финансы кредит
Источник материала
loader
loader