рф хотіла протягти на Радбез ООН "представницю "ДНР": її не допустили
рф хотіла протягти на Радбез ООН "представницю "ДНР": її не допустили

рф хотіла протягти на Радбез ООН "представницю "ДНР": її не допустили

КИЇВ. 18 березня. УНН. Постійний представник рф при ООН василь небензя наполягав на участі "представницю "ДНР" дарії морозової на засіданні Ради безпеки ООН напередодні, у її виступі відмовили, передає УНН.

Деталі

Виступаючи на початку засідання, постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд вимагала проведення процедурного голосування щодо участі одного із запропонованих доповідачів - дарії морозової, висловивши жаль у зв'язку з необхідністю такого заходу.

Вона сказала, що більшість її членів висловили серйозне занепокоєння з приводу запропонованої участі доповідачки, і зазначила, що один із членів запропонував морозовій провести брифінг як "омбудсмена Донецької області". Нагадуючи, що Генасамблея ООН переважною більшістю голосів ухвалила резолюцію ESS/11/4, у якій міститься конкретний заклик до всіх держав та міжнародних організацій не визнавати жодних змін статусу Донецької області та утримуватись від будь-яких дій, які можуть бути витлумачені як визнання зміненого статусу, вона сказала, що Радбезу ООН недоцільно запрошувати для брифінгу когось, хто видає себе за "представника Донецька". Такий крок є спробою російської федерації опосередковано поширити визнання на цю територію, наголосила вона, закликавши всіх членів Радбезу проголосувати проти участі морозової.

небензя наполягав на участі морозової як доповідача.

Постпред Албанії при ООН Феріт Ходжа засудив "сумну спробу" російської федерації використовувати Радбез "у своїх вузьких інтересах" і заявив, що цим запрошенням ця країна "сипає сіль на рану" своєї агресії. Він сказав, що доповідач, запропонований цією країною, не відповідає поставленій меті, як це передбачено у правилі 39 тимчасових правил процедури Радбезу, попросивши інших членів органу проголосувати проти цієї пропозиції.

У результаті голосування 8 голосами "проти" (Албанія, Еквадор, Франція, Японія, Мальта, Швейцарія, Сполучене Королівство, Сполучені Штати) та 4 голосами "за" (Бразилія, Китай, Гана, російська федерація) при 3 тих, хто утримався (Габон, Мозамбік, Арабські Емірати), Радбез ООН відхилив пропозицію направити запрошення морозовій відповідно до правила 39, ідеться у повідомленні пресслужби ООН про підсумки засідання.

Теги по теме
Россия война ООН ДНР
Источник материала
Поделиться сюжетом