В ООН заявили про злочини проти людяності у Білорусі
В ООН заявили про злочини проти людяності у Білорусі

В ООН заявили про злочини проти людяності у Білорусі

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: un.org

ООН знайшла у Білорусі злочини проти людяності

У Білорусі проводилася свідомо спрямована кампанія насильства та репресій проти тих, хто перебуває в опозиції до влади.

На території Білорусі скоюються злочини проти людяності. Йдеться про тортури, вбивства, сексуальне насильство, гендерно-обумовлене насильство і порушення прав людини на свободу вираження поглядів. Такого висновку дійшли експерти ООН, у п’ятницю, 17 березня, пише DW.

 

Зокрема, як заявив верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк, у Білорусі проводиться свідомо спрямована кампанія насильства та репресій проти тих, хто перебував в опозиції до нинішньої влади, критикував її чи був запідозрений у нелояльності до чинного режиму.

 

Тюрк підкреслив, що в цій країні процвітає безкарність режиму, а громадянське суспільство, свобода самовираження та альтернативна позиція практично повністю знищені.

 

Зазначається, що свої висновки фахівці зробили на основі інтерв’ю із 207 жертвами режиму Лукашенко, на свідченнях свідків репресій, а також на основі фото, відео, медичних та судових експертиз.

 

Ситуація в Білорусі вивчалася з 1 травня 2020 року по 31 грудня 2022 року.

 

Нагадаємо, Мінський міський суд засудив екс-главреда найбільшого білоруського незалежного порталу TUT.BY Марину Золотову та екс-гендиректора цього медіа Людмилу Чекіну до 12 років колонії загального режиму.

 



Джерело

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом