Посол Польщі допустив вступ Варшави у війну проти росії
Посол Польщі допустив вступ Варшави у війну проти росії

Посол Польщі допустив вступ Варшави у війну проти росії

КИЇВ. 19 березня. УНН. Ян Емерик Росцишевський, посол Польщі у Франції, дав інтерв'ю французькому телебаченню LCI, і темою, зокрема, була російсько-українська війна, передає УНН.

Деталі

Журналістів цікавило також питання перекидання винищувачів МІГ-29 з Польщі та Словаччини в Україну. Обговорювалося, чи не приведе постачання такої техніки до ескалації конфлікту.

Посол пояснив, що "напруженість посилюється не НАТО, не Польщею, не Францією чи Словаччиною, а тим, що росія напала на Україну, це росія вторгається, вбиває людей, викрадає українських дітей".

"Тож Україна сьогодні захищає свою незалежність, а якщо ні, то ми будемо змушені приєднатися до цього конфлікту, тому що наші керівні цінності, які є основою нашої цивілізації, знаходяться під загрозою, тому в нас не буде вибору", - сказав Росцишевський.

Додамо

Підтримка Польщі Україною набула нового виміру у березні, коли було оголошено про відправлення винищувачів МіГ-29, від яких Варшава відмовлялася досі. Словаччина також заявила, що поставить Києву винищувачі.

Теги по теме
война Польща посол
Источник материала
Поделиться сюжетом