Правляча партія Казахстану набрала 53,5% голосів на виборах - екзит-пол
Правляча партія Казахстану набрала 53,5% голосів на виборах - екзит-пол

Правляча партія Казахстану набрала 53,5% голосів на виборах - екзит-пол

КИЇВ. 19 березня. УНН. За даними екзитполу, проведеного Євразійським інститутом інтеграції, правляча партія Казахстану "Аманат" набрала 53,46% голосів на парламентських виборах у неділю, пише УНН.

Деталі

Правляча партія "Аманат" набрала 53,5% голосів, при цьому лише одна партія не подолала 5-відсотковий бар'єр для проходження в парламент, повідомляє державний телеканал з посиланням на екзит-пол Євразійського інституту інтеграції. На виборах проти всіх партій проголосувало 4,5%, згідно з екзитполом, який має похибку менше ніж 1%.

Явку виборців оцінюється в 54,2%, повідомила Центральна виборча комісія Казахстану. Очікується, що попередні підсумки голосування буде оголошено у понеділок.

Сім партій, у тому числі дві нещодавно зареєстровані, боролися за 69 місць за партійними списками в парламенті, що складається з 98 депутатів, а решту місць зайняли переможці нових одномандатних виборів, які є частиною токаївської перестановки в законодавчому органі.

На парламентських виборах 2021 року правляча партія "Нур Отан", заснована Назарбаєвим, який перебував при владі три десятиліття, отримала 76 місць. Минулого року вона змінила свою назву на "Аманат".

Теги по теме
выборы Казахстан парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом