Збірна України вперше в історії завоювала срібло жіночого Євро з футзалу
Збірна України вперше в історії завоювала срібло жіночого Євро з футзалу

Збірна України вперше в історії завоювала срібло жіночого Євро з футзалу

Українки не змогли створити сенсацію у фінальному протистоянні ЧЄ-2023 з Іспанією.

Жіночий чемпіонат Європи відбувався лише втретє в історії. Попередні два турніри виграли іспанки, а Україна у 2022-му здобула бронзу. Цього разу «синьо-жовтим» вдалося вперше в історії вийти до фіналу, перегравши в 1/2 команду Угорщини (2:1).

Втім, нав’язати боротьбу гегемонкам цього виду спорту іспанкам підопічні Олега Шайтанова не змогли.

Фінал для українок розпочався гірше не придумаєш – вже через 11 секунд після початку гри Дубіцька сфолила перед власними воротами, а Пеке впевнено реалізувала шестиметровий. У середині першого тайму «синьо-жовті» пропустили вдруге – Бабенко прикро зрізала м’яч у власні ворота.

Попри такий старт, збірна України теж змогла показати зуби – воротарці «червоної фурії» Сільвії довелося здійснити кілька непростих сейвів. Підопічні Шайтанова навіть «посадили» суперниць на 5 фолів, але спровокувати Іспанію на шосте порушення, яке б дало українкам право не десятиметровий пенальті, наші дівчата не встигли. Натомість перед самісінькою перервою піренейки вискочили у стрімку контратаку та довели свою перевагу до трьох м’ячів.

На першій же хвилині другого тайму Ірене Сампер остаточно поховала навіть примарну інтригу. Втім, без забитого м’яча українки з паркету не пішли. Свій третій гол на турнірі забила Анна Шульга. «Синьо-жовті» спробували забити ще, випустивши п’яту польову, але пропустили в порожні ворота.

Іспанія втретє виграла чемпіонат Європи, в України перше срібло. Бронзова нагорода дісталася Португалії, яка у матчі за третє місце знищила Угорщину (12:0).

Теги по теме
Украина Испания Сборная Украины евро нарушение
Источник материала
Поделиться сюжетом