У МОУ назвали два “важливі аспекти” оборони Бахмута
У МОУ назвали два “важливі аспекти” оборони Бахмута

У МОУ назвали два “важливі аспекти” оборони Бахмута

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Заступник голови Міноборони України (МОУ) Ганна Маляр зазначила, що оборона цього міста знижує потенціал наступу росіян.

 
Оборона Бахмута знижує наступальний потенціал російських окупантів. Крім того, вона дає можливість знищити велику кількість техніки та особового складу армії РФ. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганни Маляр в ефірі телемарафону Єдині новини у понеділок, 20 березня.
 
“Найгарячіша точка у нас Бахмут. Цього тижня це вже другий місяць як почалися найзапекліші бої, як ситуація критично загострилася щодо Бахмуту. Але за всіх прогнозів різних експертів другий місяць у цих гарячих боях Бахмут стоїть”, – розповіла вона.
 
За її словами, оборона Бахмута насамперед дозволяє знизити наступальний потенціал ворога. Українські війська просто не пропускають окупантів далі.
 
“Другий важливий аспект – це знищення ворога, техніки та особового складу. За час цих боїв, безумовно, на жаль, з нашого боку є втрати. Разом з тим, у ворога втрати значно вищі, і ми знищуємо його професійні підрозділи, підрозділи Вагнера, кинуті на те, щоб оточити Бахмут”, – наголосила чиновниця.
 
Заступник міністра додала, що на сьогодні у Бахмуті проходять активні бої, проте оборона міста триває.
 
“У певній частині міста вони (бої, – ред.) відбуваються, певний поступ у ворога був. Разом з тим, у нас теж є на певних ділянках успіхи і на сьогодні йде оборона Бахмута”, – підсумувала Маляр.
 
Нагадаємо, Генштаб раніше повідомив, що у північній частині Бахмута відбиті атаки. РФ намагається вести наступальні дії у Донецькій області. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут.
 
ЗСУ має частковий успіх – Сирський
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина Россия Донбасс Оружие Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны