У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон США
У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон США

У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон США

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Американські солдати на навчаннях у Польщі

До завдань підрозділу входитиме керівництво та управління передовими форпостами американських військ на території країни.

У Польщі з’явиться перший постійний гарнізон Збройних сил США. Про це 20 березня повідомила радіостанція RMF24 із посиланням на Міністерство національної оборони країни.

Зазначається, що 21 березня у таборі Костюшка у Познані відбудеться церемонія перетворення Регіональної групи підтримки на гарнізон армії США у Польщі.

Він стане восьмим постійним гарнізоном Збройних сил США у Європі та першим на польській території. Рішення про його створення ще у 2022 році ухвалив американський лідер Джо Байден.

“Підрозділ займатиметься інфраструктурним забезпеченням американських солдатів, дислокованих у Польщі. До завдань гарнізону також входитиме керівництво та управління передовими форпостами американських військ у Польщі”, – уточнили в Міноборони.

До складу гарнізону увійдуть 13 військових та 140 цивільних службовців.

Нагадаємо, на початку березня Пентагон повідомив, що до Польщі прибули перші солдати, спрямовані на постійну службу у складі передового штабу П’ятого корпусу армії США у Познані на базі під назвою “Табір Костюшка”.

Передовий штаб П’ятого корпусу армії США був розміщений у країні за рішенням саміту НАТО у Мадриді у липні 2022 року. Його основним завданням є координація діяльності та нагляд за сухопутними силами США, дислокованими в Європі, оперативне планування та співробітництво й синхронізація сил США з військами інших країн НАТО.

Наразі у країні дислоковано понад десять тисяч американських військовослужбовців.

Раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак анонсував будівництво військової бази у місті Олецьку поблизу кордону з Калінінградською областю РФ.




Джерело

Теги по теме
США Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом