Каліфорнія постраждала від 12-ї "атмосферної річки" цього сезону
Каліфорнія постраждала від 12-ї "атмосферної річки" цього сезону

Каліфорнія постраждала від 12-ї "атмосферної річки" цього сезону

КИЇВ. 22 березня. УНН. Проливний дощ і сніг, принесені вітром, хлинули з Тихого океану до Каліфорнії, викликавши повені і зсуви ґрунту, викорчувавши дерева з коренем і залишивши тисячі втомлених від нескінченних штормів жителів під наказом про евакуацію. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

Попередження та рекомендації про сильний вітер були розміщені на великій території, що тягнеться від кордону з Мексикою через Лос-Анджелес до району затоки Сан-Франциско. Попередження про зимові шторми діяли для Високих гір, прогнозувався снігопад на 60 см.

Національна метеорологічна служба (NWS) також опублікувала інформацію про повені в регіоні з населенням понад 17 мільйонів людей, включаючи більшу частину Великого Лос-Анджелеса та більшу частину західної та центральної Арізони.

За словами Франка Перейри з NWS Weather, поривчасті ураганні умови становили велику небезпеку в районі Санта-Крус та затоки, а стійкі вітри зі швидкістю від 97 до 113 кілометрів на годину валили дерева та лінії електропередач.

За словами Перейри, стався принаймні один нещасний випадок, пов'язаний з вітром: людина загинула в автомобілі від дерева, що впало в окрузі Сонома, на північ від Сан-Франциско.

Понад 14 000 людей по всьому штату отримали наказ шукати пагорби через повінь, а ще 47 000 жителів було попереджено про евакуацію. Більшість наказів про евакуацію було видано в окрузі Туларе.

За даними служби відстеження комунальних послуг PowerOutage.us майже 250 000 будинків і підприємств залишилися без електрики по всьому штату.

Очікується, що поєднання сильних вітрів, сильних злив і снігу пошириться південним заходом США до центральної частини Великого басейну і Скелястих гір до вечора вівторка і збережеться до вечора середи, повідомило NWS.

Доповнення

Шторм ознаменував собою 12-у так звану "атмосферну річку" з грудня, що охопила західне узбережжя США, що утворилася з величезного потоку щільної водяної пари винесеної з океану.

Тихоокеанський циклон, що обертається навколо інтенсивної системи низького тиску у Сан-Франциско, приводив у дію нову систему, втягуючи величезну кількість вологи та спрямовуючи її до узбережжя.

На відміну від більш ранніх атмосферних річок цього сезону, останні містять прохолоднішу вологу, а це означає, що в прибережних горах і хребті Сьєрра-Невада випаде більше снігу.

Швидка низка тихоокеанських штормів протягом останніх трьох місяців стала різким поворотом долі для штату, який протягом останніх кількох років був стурбований посухою та лісовими пожежами — зміною екстремальних погодних умов, яка, на думку експертів, є симптомом антропогенної зміни клімату.

Сувора зима в Каліфорнії завдала масових матеріальних збитків і потрясінь тисячам жителів, при цьому понад 20 людей загинули внаслідок ураганів.

Теги по теме
прогноз погоды непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом