Вибори в Туреччині: прокурдська партія не висуватиме свого кандидата
Вибори в Туреччині: прокурдська партія не висуватиме свого кандидата

Вибори в Туреччині: прокурдська партія не висуватиме свого кандидата

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Yesil Gazete

НДП і п’ять союзних партій проведуть кампанію проти “одноосібного правління” Ердогана

Народно-демократична партія Туреччини сподівається таким чином знизити шанси Ердогана зберегти свою владу в країні.

 

 

 

 

 

Прокурдська Народно-демократична партія (НДП) Туреччини заявила, що не висуватиме свого кандидата на президентських виборах у травні. Таким чином, це підвищить шанси опозиційної коаліції повалити Реджепа Тайїпа Ердогана. Про це повідомляє Bloomberg в середу, 22 березня.

 

Співголова цієї партії Первін Булдан заявила, що НДП і п’ять союзних партій проведуть кампанію проти “одноосібного правління” Ердогана.

 

НДП прямо не підтримала лідера опозиції Кемаля Киличдароглу, однак цей крок дає змогу уникнути формального розколу між суперниками президента, які прагнуть виступити єдиним фронтом перед голосуванням 14 травня.

 

Електорат НДП здебільшого вважає, що Киличдароглу може допомогти захистити права курдської меншини Туреччини, яка становить приблизно п’яту частину 85-мільйонного населення країни.

 

НДП нині є третьою за величиною в парламенті. Однак вона зазнає тиску з боку держави з 2015 року, коли відмовила ПСР Ердогана сформувати більшість унаслідок несподіваних результатів виборів. Зокрема, їй загрожує потенційна заборона через звинувачення в сепаратизмі. Водночас партія може обійти її, висунувши кандидатів до парламенту за списком іншої прокурдської партії, Зелених лівих.

 

Як уже повідомлялося, опозиція обрала своїм кандидатом у президенти Кемаля Киличдароглу, лідера Народно-республіканської партії (НРП), і сформувала альянс, який прагне залучити лівих і правих виборців, а також прихильників ісламу. Крім того, Киличдароглу випереджає Ердогана більш ніж на 10 процентних пунктів згідно з опитуванням ЗМІ.

 

 

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Новости политики Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом