МВС планує запустити єдиний державний реєстр зброї через три місяці
МВС планує запустити єдиний державний реєстр зброї через три місяці

МВС планує запустити єдиний державний реєстр зброї через три місяці

КИЇВ. 23 березня. УНН. МВС планує запустити єдиний державний реєстр зброї рівно через три місяці – 23 червня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону, передає УНН з посиланням на МВС.

Цитата

«Перші кроки, які ми зараз робимо – це розробка єдиного державного реєстру зброї, щоб була можливість обмінюватися даними в електронному вигляді з суб’єктами господарювання і з іншими правоохоронними структурами», - наголосив очільник МВС, при цьому повідомивши, що запустити єдиний реєстр зброї МВС планує рівно через три місяці – 23 червня 2023 року.

Деталі

Ігор Клименко зазначив, що в даному питанні «стоїть безпековий фактор, який ми маємо широкою громадськістю з експертами, з народними депутатами обговорити».

Він додав, що вся зброя, яка легально була видана громадянам на початку повномасштабного вторгнення, в т.ч. підрозділами Національної поліції, перебуває на обліку в єдиній базі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство поліцейської в Чернівцях: у квартирі стрілка знайшли арсенал зброї

«І ми не бачимо зараз проблем щодо контролю за її використанням», - підкреслив Міністр.

Також він додав, що відповідальність за обіг зброї після прийняття відповідного закону в другому читанні буде покладена першочергово на МВС і Національну поліцію.

Доповнення

17 лютого у МВС презентували Єдиний реєстр вогнепальної зброї.

23 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про право на цивільну вогнепальну зброю.

Теги по теме
Украина Оружие МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом