Стало відомо, скільки цивільних залишається в Бахмуті
Стало відомо, скільки цивільних залишається в Бахмуті

Стало відомо, скільки цивільних залишається в Бахмуті

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

У місті на Донбасі, де точаться найзапекліші бої, залишаються менш ніж 3 500 жителів, зокрема 32 дитини.

 
 
 
 
 
У Бахмуті Донецької області залишилося менше ніж 3,5 тисячі осіб, серед яких 32 дитини. Про це на брифінгу в четвер, 23 березня, повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.
 
За його словами, ті, хто залишаються в регіоні, не мають бажання евакуюватися і ховаються від рятувальників, волонтерів та місцевої влади.
 
“Бахмут – місто, яке налічувало близько 84 тисяч жителів станом на 24 лютого 2022 року. Наразі, тільки за нашими підрахунками, менше ніж 3,5 тисячі людей залишилися в місті. Це ті люди, які не хочуть виїжджати від слова “зовсім”, – розповів Кириленко.
 
Голова ОДА також додав, що зараз у Бахмуті залишаються 32 дитини, які перебувають там зі своїми батьками. Їхні батьки переховуються і не бажають евакуюватися з міста. Тому було схвалено обов’язкову примусову евакуацію. 
 
“Там є певні особливості, але тим не менш, ми продовжуємо працювати, і не тільки по Бахмуту. Ми охопили сусіднє місто Часів Яр, де досягли позначки 0. Тобто всі діти евакуйовані, але з відсутнім бажанням це робити”, – повідомив Кириленко.
 
Нагадаємо, на початку березня в Україні схвалили примусову евакуацію дітей із зон бойових дій.
 
Із Вугледара евакуйовали всі сім’ї з дітьми
 
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Дети Донецкая область эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом