У Бахмуті залишилося 3 тисячі людей, серед яких 32 дитини - ОДА
У Бахмуті залишилося 3 тисячі людей, серед яких 32 дитини - ОДА

У Бахмуті залишилося 3 тисячі людей, серед яких 32 дитини - ОДА

КИЇВ. 23 березня. УНН. У Бахмуті Донецької області залишилося 3 тисячі людей, серед яких 32 дитини. Як повідомив на брифінгу голова Донецької ОДА Павло Кириленко, ті, хто залишаються у регіоні, не мають бажання евакуюватися та переховуються від рятувальників та місцевої влади, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Бахмут - місто, яке нараховувало близько 84 тисяч жителів станом на 24 лютого 2022 року. Зараз, лише за нашими підрахунками, близько 3 тисяч осіб залишилися у місті Бахмут. Це ті люди, я з усією відповідальністю можу сказати, які не хочуть виїжджати з міста від слова "зовсім". Там проведено вкрай небезпечний об’єм роботи по їх евакуації. Але люди не просто відмовляються виїжджати, вони навіть переховуються, щоб не їхати”, – повідомив він.

Деталі

Голова ОДА додав, що статусні діти – у дитячих будинках сімейного типу, в інтернатних закладах, обласних, комунальних, місцевих – зараз евакуйовані у повному обсязі. Їх було близько 12 тисяч на території Бахмута. Наразі в місті залишаються 32 дитини, які перебувають там зі своїми батьками.

“Їхні батьки переховуються та не бажають евакуюватися з міста. Тому була внесена зміна до постанови, де є обов’язкова евакуація у примусовий спосіб. Там є певні особливості, але тим не менш, ми продовжуємо працювати, і не тільки по Бахмуту. Ми охопили сусіднє місто Часів Яр, де досягли відмітки 0. Тобто, усі діти евакуйовані, але з відсутнім бажанням це робити”, – додав Кириленко.

Доповнення

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила, що примусова евакуація дітей є додатковим інструментом в межах обов’язкової евакуації, яка наразі діє лише в Донецькій області.

Перший заступник міського голови Бахмуту Олександр Марченко повідомив, що евакуація з міста Бахмут сповільнилася до мінімуму. Зокрема, щодня евакуюють від п'яти до десяти людей, порівняно з 600, які залишали місто, коли евакуація була на піку.

Теги по теме
война Дети Донецкая область эвакуация
Источник материала
Поделиться сюжетом