Експерт розповів, чого чекати від курсу валют наступного тижня
Експерт розповів, чого чекати від курсу валют наступного тижня

Експерт розповів, чого чекати від курсу валют наступного тижня

Курс долара в Україні найближчим часом має бути стабільним / фото ua.depositphotos.com

Наступного тижня на ринку валют зберігатиметься цілком стабільна ситуація, курсові "рамки" майже не зміняться – 37,8-38,8 грн за долар та 40-41 грн за євро. Про це в коментарі УНІАН розповів директор департаменту казначейства банку "COMINBANK" Герман Марченко.

"Наступного тижня на ринку валют зберігатиметься цілком стабільна і прогнозована ситуація. За незначної амплітуди ситуативних коливань готівкових долара та євро (на рівні 0,3 грн) та мінімальної різниці між курсами покупки та продажу, курсові "рамки" майже не зміняться – 37,8-38,8 грн/дол. та 40-41 грн/євро", - сказав він.

За словами Марченка, у надскладні часи НБУ вдалося зміцнити валютний ринок, вивести його на прогнозований і стабільний рівень. Це стосується, як офіційного курсу валют, так і депозитних програм з конвертацією та своєчасних валютних інтервенцій, що дають змогу "контролювати" попит на готівку.

Відео дня

"Крім того, що дуже важливо, на стабільність впливають інші економічні чинники. Це низький рівень інфляції, експортні надходження валюти (головним чином це стосується збіжжя, адже після продовження зернової угоди ще на чотири місяці, за всіма ознаками, цей рядок доходу збережеться), поступове поновлення виробничих галузей (на це передусім впливає стабілізація в енергетичній сфері)", - сказав експерт.

Читайте також:
Яким буде курс долара в Україні до 29 березня: з'явився свіжий прогноз
На відновлення України знадобиться понад $400 мільярдів - Світовий банк

Марченко зазначив, що багато у чому економіка країни залежатиме від воєнних успіхів (від ефективних дій ЗСУ не лише в протистоянні з ворогом, а й поступовому звільненні українських територій), від психологічної стійкості суспільства, від прозорої внутрішньої та зовнішньої політики. Проте наразі підстав для "стратегічного" оптимізму набагато більше, ніж це було на початку року.

"Таким чином, можна зробити обережний висновок, що в останні дні березня ситуація на валютному ринку залишатиметься майже "статичною" (глобальні зміни не очікуються). Це варто вважати досить позитивною передумовою для поступового зростання економіки України", - резюмував експерт.

Курс долара - дані на сьогодні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 березня, курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва зміцнився на 5 копійок – до 38,60 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Мінфіні розповіли про деталі нової програми МВФ
  • Експерт спрогнозував, яким буде курс долара в Україні у квітні
  • Умови ведення бізнесу в Україні мають бути привабливіші, ніж у конкурентів – Єрмак
Теги по теме
курс валют курс доллара курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом