Для ударів по Сумській області росія використала свій аналог JDAM-ER - ЗМІ
Для ударів по Сумській області росія використала свій аналог JDAM-ER - ЗМІ

Для ударів по Сумській області росія використала свій аналог JDAM-ER - ЗМІ

КИЇВ. 24 березня. УНН. Для ударів по Сумській області в ніч проти 24 березня росія використала свій аналог JDAM-ER, високоточної плануючої авіабомби компанії Boeing. Про це повідомило видання Defense Express, посилаючись на власні джерела, передає УНН.

Деталі

Видання інформує, що отримало фото уламків бомби, яку використали російські окупанти, на яких можливо упізнати так званий аналог JDAM-ER - УМПК (універсальний модуль планування та корекції), або МПК. Розробником бомби є НПО "Базальт" і з огляду на збільшення випадків його використання, рф наладили його виробництво.

Зазначається, що перше відоме бойове застосування відбулось по тимчасово окупованому Донецьку 12 березня, вона впала у північно-західному районі міста. За даними командування Повітряних Сил ЗСУ окупанти здійснили скидання 11 плануючих бомб, частина з яких є аналогами JDAM-ER. Крім цього, додає видання, схожі уламки зафіксували у самому Донецьку, де було точно відомо використання УМПК, про що говорить форма крил, а також кріплення.

Як пишуть журналісти з огляду на фото, модуль в якому можуть розміщуватись елементи керування польотом боєприпасу вцілів. Це дозволить точно визначити систему навігації і якщо вона складається лише з супутникової - реалізувати боротьбу з цими аналогами JDAM-ER.

"Також вкрай важливо дізнатися походження електронних компонентів, що можливо дозволить придушити канали їх постачання. Можливо, визначити завод-виробник готового виробу, реальну складність виробництва такого виду боєприпасу у рф, а також технологічний рівень виробництва, що дозволить оцінити реальні виробничі можливості", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Уночі росіяни здійснили масований обстріл з різних видів зброї по території Білопільської, Ворожбянської, Річківської, Миколаївської та Новослобідської селищної громад на Сумщині. Загинуло 2 особи, поранено 10.

Теги по теме
Россия война Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом