Стало відомо, скільки держслужбовців не випустили за кордон
Стало відомо, скільки держслужбовців не випустили за кордон

Стало відомо, скільки держслужбовців не випустили за кордон

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Українські прикордонники з початку року відмовили у перетині кордону понад 350 держслужбовцям.

З початку 2023 року прикордонники не пропустили через кордон понад 350 державних службовців, які не мають підстав для виїзду за межі України. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

“Наразі від набуття чинності змін на державному кордоні наші інспектори не пропустили більше 350 осіб, які підпадають під цей перелік (держслужбовці – ред.), адже вони не відповідали вимогам перетину кордону”, – сказав спікер.

Для такої категорії осіб передбачено, що вони можуть їхати за межі України лише з метою службового відрядження. Це стосується і чоловіків, і жінок.

Є виняток, кому можна їхати не у службове відрядження. Це чоловіки, які є самотніми батьками, а також жінки, які їдуть або відвідати дітей за кордоном, або супроводжувати їх. Також можна виїжджати на лікування, але в цьому випадку має бути підтвердження Міністерства охорони здоров’я.

До Держприкордонслужби надійшов список осіб, які є держслужбовцями, і прикордонники контролюють перетин кордону цими чиновниками.

Раніше повідомлялося, що станом на кінець першого року повномасштабної війни з РФ на фронті воюють 3,5 тисячі держслужбовців. 108 чиновників загинули.

В Україні за рік кількість чиновників скоротилася на 5,2%




Джерело

Теги по теме
пограничники чиновники
Источник материала
Поделиться сюжетом