"Думаю, ми сильно перебільшуємо": Байден висловився про силу російсько-китайського альянсу
"Думаю, ми сильно перебільшуємо": Байден висловився про силу російсько-китайського альянсу

"Думаю, ми сильно перебільшуємо": Байден висловився про силу російсько-китайського альянсу

КИЇВ. 25 березня. УНН. Президент США Джо Байден, говорячи про російсько-китайський альянс, заявив у п'ятницю, що не сприймає Китай та росію легковажно, але думає, що "ми сильно перебільшуємо", пише УНН.

Цитата

"Послухайте, я не сприймаю Китай легковажно. Я не сприймаю росію легковажно. Але я думаю, що ми сильно перебільшуємо. Я чув - останні три місяці я чув про те, що "Китай збирається надати росії значну кількість озброєнь, і вони збираються..." - ви всі говорили про це. Ще ні. Не означає, що не будуть, але поки що ні.

І якщо щось і сталося, то Захід згуртувався значно більше. Як щодо Quad? Як щодо Японії, США та Південної Кореї? Як щодо того, що ми зробили з точки зору AUKUS? (...) Я не ставлюся легковажно до того, що роблять... Китай і росія. І це може стати значно гіршим. Але давайте поглянемо на це у перспективі: ми об'єднуємося у коаліції. Ми. Ми, США та Канада", - заявив Байден на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Доповнення

Наприкінці лютого Пекін оприлюднив свою "позицію щодо політичного врегулювання української кризи", план із 12 пунктів, у якому пропонується "поважати суверенітет усіх країн", "відмовитися від менталітету холодної війни" та "припинити бойові дії", сподіваючись "почати мирні переговори".

Декількома днями раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про те, що китайський уряд може планувати постачати зброю і боєприпаси до росії.

Днями Блінкен заявив, що Китай "не перейшов межу" щодо летальної допомоги росії.

Теги по теме
Россия США Китай Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом