Ізраїль протестує проти судової реформи – ЗМІ
Ізраїль протестує проти судової реформи – ЗМІ

Ізраїль протестує проти судової реформи – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: The Jerusalem Post

У багатьох ізраїльських містах розпочалися протести після рішення Нетаньяху зняти з посади міністра оборони Йоава Галанта

Заворушення в Ізраїлі загострилися після звільнення міністра оборони, який критикував судову реформу.

В Ізраїлі з завтрашнього дня анонсовано “Національний тиждень паралічу”. Лікарі, студенти, вчителі та члени профспілок не вийдуть на роботу, вимагаючи від уряду Нетаньяху скасування судової реформи. Про це у неділю, 26 березня, повідомила газета The Jerusalem Post.

 

“Є ризик, що лікарні через нестачу персоналу не зможуть працювати у повноцінному режимі”, – зазначає видання.

 

 

Також про страйк із 27 березня оголосила група університетів Ізраїлю, пише ЗМІ. Заняття будуть призупинені на знак протесту проти судової реформи та відставки міністра оборони, який її розкритикував.

 

 

У багатьох ізраїльських містах почалися протести після рішення Нетаньяху зняти з посади міністра оборони Йоава Галанта, який закликав главу уряду зупинити судову реформу.

 

 

Як пише YNet, протестувальники в Тель-Авіві заблокували шосе Аялон в обох напрямках, деякі з них жгуть шини і зводять барикади. Ще близько тисячі протестувальників зібралися на вулиці Азза в Єрусалимі, де розташована резиденція Нетаньяху.

 

 

План судової реформи в Ізраїлі міністр юстиції Ярів Левін представив 4 січня. Вона передбачає надання уряду необмеженого контролю за призначенням суддів та скорочення повноважень Верховного суду. Противники реформи звинуватили авторів законопроекту у намірі сконцентрувати владу в руках правлячої партії.

 

 



Джерело

Теги по теме
Израиль Протест увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом