Підсумки 26.03: Втрати росіян та ядерний шантаж
Підсумки 26.03: Втрати росіян та ядерний шантаж

Підсумки 26.03: Втрати росіян та ядерний шантаж

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Zelenskiy / Official

Росія стрімко втрачає живу силу на фронті під тиском ЗСУ

Втрати росіян на фронті постійно зростають; Росія має намір розмістити у Білорусі свою тактичну ядерну зброю. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Втрати Росії в Україні з початку війни перевищили 170 000 осіб

Армія Росії протягом 25 березня втратила 660 військових, 15 танків, 15 броньованих машин та вісім артилерійських систем. З початку повномасштабної війни в Україні знищено 170 тисяч окупантів.

Україна вимагає скликати Радбез ООН через загрозу розміщення ядерної зброї в Білорусі

МЗС України вважає наміри Росії розмістити в Білорусі ядерну зброю “провокаційним кроком” і вимагає у зв’язку з цим екстрено скликати засідання Ради Безпеки ООН. Наголошується, що про наміри Росії оголошено в умовах продовження її “агресивної війни проти України”, в якій “Росія демонструє свою нездатність перемагати на полі бою”.

Невідомий дрон вибухнув у Тульській області РФ

У місті Кірєєвськ Тульської області Росії стався потужний вибух. Пропагандистські медіа країни-агресора стверджують, що вибухнув “безпілотник із боєприпасом”. На місці вибуху утворилася вирва шириною до десятка метрів. Під час вибуху нібито постраждали вісім приватних будинків, поранено двох людей.

Росіяни завдали ракетного удару по Краматорську

Приблизно опівночі росіяни завдали ракетного удару по Краматорську – вцілили до промислової зони. За оперативною інформацією обійшлося без жертв. На Донецькому напрямку вночі та вранці продовжуються інтенсивні обстріли Авдіївки з артилерії та Градів, у тому числі касетними боєприпасами.

У Польщі заявили, що створюють найбільшу армію Європи

Віце-прем’єр та міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що невдовзі польська армія може стати найчисленнішою в Європі. Як він зазначив, Польща має зробити висновки із війни в Україні. За його словами, вже сьогодні польська армія разом із Військами територіальної оборони налічує 160 тисяч солдатів. Раніше глава оборонного відомства згадував, що його метою є збільшити кількість армії до 300 тисяч солдатів.

У Міноборони Британії повідомили, що РФ почала регулярно отримувати безпілотники з Ірану

За даними британської розвідки, з початку березня цього року Росія запустила по цілями на території України щонайменше 71 дрона Shahed. Зазначається, що удари відбулися за двотижневою паузою в атаках. Як вважають у відомстві, Росія, ймовірно, почала регулярно поповнювати запаси невеликою кількістю БПЛА Shahed.

Актор Орландо Блум відвідав один із дитячих центрів ЮНІСЕФ в Україні

В Україну прибув всесвітньо відомий актор та посол доброї волі від ЮНІСЕФ Орландо Блум. Актор розповів, що прибув до України вперше із 2016 року. Цього разу він відвідав один із центрів підтримки дітей СПІЛЬНО, створений за підтримки ЮНІСЕФ. У такому центрі можуть грати, навчатися, займатися творчістю та отримувати психосоціальну підтримку, відволікаючись від війни. Блум зазначив, що хоча в Україні понад 180 таких центрів, він відвідав той, що розташований під землею – на станції метро.



Джерело

Теги по теме
Россия Беларусь Польща Великобритания Дети Донецкая область ООН помощь Минобороны Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом