Суд заарештував екс-голову ДПЗКУ і призначив 60 млн гривень застави
Суд заарештував екс-голову ДПЗКУ і призначив 60 млн гривень застави

Суд заарештував екс-голову ДПЗКУ і призначив 60 млн гривень застави

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Петра Вовчука підозрюють у причетності до розкрадання 60 мільйонів доларів державних коштів.

 
 
 
 
Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього голову правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Петра Вовчука та призначив 60 мільйонів гривень застави. Про це Укрінформу повідомила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.
 
“Суд заарештував екс-голову правління Державної продовольчо-зернової корпорації з можливістю внесення застави 60 мільйонів гривень”, – сказала вона.
 
Нагадаємо, з березня 2017 року екс-посадовець перебував у розшуку. У жовтні 2019 року його було затримано у Вільнюсі. На початку березня поточного року Литва екстрадувала в Україну Вовчука, підозрюваного в причетності до розкрадання 60 мільйонів доларів державних коштів.
 
Слідство встановило, що представник міжнародного зернотрейдера та колишні посадовці ДПЗКУ, серед яких і Вовчук, організували корупційну схему, за якою зерно, яке належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання поставили до Саудівської Аравії.
 
Постачання відбувалося на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. У результаті ДПЗКУ не отримала кошти та зазнала збитків у розмірі понад 60 мільйонів доларів.
 
Державна зернова корпорація заходить у дефолт
 
 



Джерело

Теги по теме
арест
Источник материала
Поделиться сюжетом