Німеччина виключила бойкот Олімпійських ігор, попри допуск росії та білорусі
Німеччина виключила бойкот Олімпійських ігор, попри допуск росії та білорусі

Німеччина виключила бойкот Олімпійських ігор, попри допуск росії та білорусі

КИЇВ. 28 березня. УНН. Конфедерація олімпійських видів спорту Німеччини (DOSB) продовжує підтримувати заборону на участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних заходах, але не бойкотуватиме Олімпійські ігри в Парижі, якщо його буде знято, передає УНН.

Цитата

"Німецька команда братиме участь у змаганнях, ми виключаємо бойкот через загальні побоювання", - сказав президент DOSB Томас Вайкерт в інтерв'ю німецькому медіа-групі Funke, опублікованому пізно ввечері в понеділок.

За словами Вайкерта, DOSB "нині не може уявити собі участь російських та білоруських спортсменів".

"Якщо МОК прийме інше рішення, що здається ймовірним, то ми вважаємо, що для старту спортсменів із цих країн мають застосовуватися певні умови", - додав він.

Серед іншого, на думку президента DOSB, до змагань не повинні допускатись російські військові. Крім того, спортсменам, допущеним до змагань, не повинно бути дозволено носити національну символіку та кольори.

Вейкерт побоюється, що участь російських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі може бути використана з пропагандистською метою. "Запобігання цьому має бути основною метою будь-якого дозволу", - підкреслив Вейкерт.

Контекст

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проведе у вівторок триденне засідання виконавчої ради, щоб обговорити рекомендації про те, як поводитися з російськими та білоруськими спортсменами у майбутньому.

Їм заборонили брати участь у більшості великих спортивних заходів із початку вторгнення росії.

В даний час МОК вивчає можливість їх повернення як нейтральних спортсменів зі своїми національними символами, зокрема для участі в Олімпійських іграх наступного року в Парижі. Президент МОК Томас Бах заявив, що ніхто не повинен зазнавати дискримінації через свій паспорт або країну народження.

Нещодавно понад 30 країн закликали МОК залишити заборону в силі.

Теги по теме
война Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом