Прем'єр-міністр Греції призначив загальні вибори на 21 травня
Прем'єр-міністр Греції призначив загальні вибори на 21 травня

Прем'єр-міністр Греції призначив загальні вибори на 21 травня

КИЇВ. 28 березня. УНН. Правоцентристський прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс призначив загальні вибори на 21 травня. Лідерство його партії в опитуваннях громадської думки знизилося після найбільшої залізничної катастрофи в країні. Про це УНН інформує з посиланням на Associated Press.

Деталі

Внаслідок зіткнення пасажирського та товарного поїздів 28 лютого на півночі Греції загинули 57 людей. Катастрофа викликала громадський гнів, скоротивши підтримку консервативної партії «Нова демократія» на пів-балла до 4 в порівнянні з її основним лівим суперником, Syriza, згідно з опитуваннями громадської думки.

«Країні та її громадянам потрібне чисте небо… наша робота триває сміливіше і з меншою кількістю компромісів», — сказав Міцотакіс під час засідання кабінету міністрів, яке транслювалось по телебаченню.

55-річний Міцотакіс, син покійного колишнього прем'єр-міністра Костянтина Міцотакіса, залишався популярним упродовж свого чотирирічного терміну повноважень, який мав закінчитися в липні.

Але зовсім недавно його репутацію було підірвано звинуваченнями у прослуховуванні телефонних розмов службами державної безпеки, а також нездатністю уряду забезпечити безпеку залізничної мережі.

Скликані вибори не вважаються достроковими, оскільки вони відбудуться протягом шести місяців після закінчення його мандата.

Греція переходить до системи пропорційного представництва, яка, ймовірно, призведе шість партій у парламент.

Теги по теме
выборы Греция
Источник материала
Поделиться сюжетом