Затримано агента ворога, який “полював” на склади ЗСУ
Затримано агента ворога, який “полював” на склади ЗСУ

Затримано агента ворога, який “полював” на склади ЗСУ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Мешканця Донецької області дистанційно завербувала ФСБ після початку повномасштабної війни. Він передавав розвіддані за допомогою месенджера.

Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області викрила агента ФСБ, який “полював” на склади з боєприпасами Сил оборони під Авдіївкою. Про це 29 березня повідомила прес-служба відомства.

Затриманий – місцевий житель. Ще до початку повномасштабного вторгнення він підтримував дружні стосунки із кадровим співробітником російської спецслужби.

“Після 24 лютого ворог дистанційно завербував свого приятеля і визначив йому завдання – здійснення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Насамперед, агресора цікавила інформація про місця розташування складів з боєприпасами та баз військової техніки Сил оборони на Авдіївському напрямку”, – уточнили в СБУ.

Зазначається, що для збору розвідданих російський агент об’їжджав місцевість та намагався приховано фіксувати українські об’єкти. Отримані відомості він мав передавати до ФСБ через анонімний месенджер у вигляді електронних координат, а також медіафайлів із прив’язкою до місцевості та детальним описом.

Зловмисника затримали під час виконання ним розвідувального завдання. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру у держзраді (ст. 111 КК України).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше контррозвідка СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ, яка готувала ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці.

СБУ затримала ворожого інформатора в Одесі




Джерело

Теги по теме
СБУ Донецкая область ФСБ
Источник материала
Поделиться сюжетом