Україна та Німеччина підписали документи про співпрацю в енергетиці
Україна та Німеччина підписали документи про співпрацю в енергетиці

Україна та Німеччина підписали документи про співпрацю в енергетиці

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Німеччина є стратегічним союзником зеленого відновлення України, повідомив директор Асоціації сонячної енергетики України.

 
У рамках ІХ Берлінського енергетичного діалогу підписано два документи про співпрацю в енергетичній сфері між Україною та Німеччиною. Про це повідомляє Укрінформ.
 
Повідомляється, що підписано Спільну декларацію з рамкової співпраці між Міністерством енергетики України та Східним комітетом німецького бізнесу, а також Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між асоціаціями “зеленої” енергетики України та ФРН – Global 100% Re UkraineVerger і German.
 
Директор Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин, яка входить до Global 100% Re Ukraine, наголосив, що Німеччина є стратегічним союзником “зеленого” відновлення України.
 
“Меморандум – це, так би мовити, невеликий підсумок того, що ми вже розпочали обмін інформацією, співпрацю між асоціаціями”, – сказав він.
 
Голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков нагадав, що на 26-й Конференції сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату, що відбулася у Глазго у 2021 році, Україна представила Оновлений національний певний внесок у Паризьку Угоду та взяла на себе зобов’язання припинити виробництво електроенергії за рахунок спалювання вугілля до 2035 року, одночасно інвестуючи у ВДЕ, а торік у Лугано пролунали заяви з боку Києва щодо переходу на “зелений” водень.
 
“Відновлювана енергетика – це інвестиції у власну економіку, це енергетична безпека, енергетична незалежність і декарбонізація. Відновлювана енергетика покращує клімат, створює нові робочі місця за рахунок залучення інвестицій. І це шлях до миру: за вітер і сонце не воюють”, – наголосив Конеченков.
 
Раніше повідомлялося, що до 2027 року потужність світової вітрогенерації зросте на 680 ГВт.
 
Україна зможе отримувати більше електроенергії – ЄК
 
У США відновлювана енергетика “перемагає” вугільну
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Германия энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом