Негода вирує: у Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру
Негода вирує: у Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру

Негода вирує: у Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру

Нагадаємо, що через негоду є значні знеструмленняу 12 областях України. Зокрема, проблеми також є у Києві та Київській області.

У Києві відмітили рекорд максимальної швидкості вітру

За даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 29 березня у Києві максимальна швидкість вітру досягла рекордних 17 метрів за секунду (61 кілометрів за годину). Зазначається, що це повторило попереднє максимальне значення, зареєстроване у 2022 році.

Історичний рекордний максимум швидкості вітру у столиці, за уточненими даними, дорівнює 25 метрів за секунду і утримується з далекого 20 березня 1881 року,
– повідомили аналітики.

Що негода накоїла в Україні: останні новини

  • 29 березня шквальний вітер наробив лиха в Одесі. У місті зберігається штормове попередження. Внаслідок падіння дерев постраждали двоє осіб.
  • Через негоду проблеми зі світлом виникли у 8 районах Києва. Наразі енергетики працюють і роблять все, щоб повернути електрику.
  • На Київщині через погіршення погодних умов відбулися аварії на електромережах. Найбільше відключень – у Вишгородському, Києво-Святошинському та Васильківському енерговузлах.
  • У Карпатах зафіксували -16 градусів морозу. Рятувальники показали кадр, який підтверджує, що снігу у горах – чимало.
  • Окрім цього, 28 березня в Ужгороді шквальний вітер повалив дуже багато дерев та пошкодив дахи. Окрім дерев, також внаслідок негоди впали лавки на набережній Незалежності.
Теги по теме
Киев прогноз погоды
Источник материала
loader
loader