Чарльз III під час візиту в Німеччину висловив підтримку Україні
Чарльз III під час візиту в Німеччину висловив підтримку Україні

Чарльз III під час візиту в Німеччину висловив підтримку Україні

КИЇВ. 30 березня. УНН. На урочистому прийомі в Берліні на честь першого візиту британського монарха король Чарльз III висловив підтримку Україні та запевнив, що Велика Британія та Німеччина «стоять разом» на «захисті свободи та суверенітету», пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Король Чарльз III віддав належне «надзвичайній гостинності» Німеччини до українських біженців під час свого першого державного візиту як монарха. Велика Британія та Німеччина єдині з Україною у її боротьбі проти російського вторгнення, заявив британський монарх.

Цитата

"Ми стоїмо пліч-о-пліч, захищаючи і просуваючи наші спільні демократичні цінності. Це так ясно виявляється сьогодні, коли ми разом з Україною стоїмо на захисті свободи і суверенітету перед обличчям неспровокованої агресії", - сказав він на прийомі, організованому президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

У своєму тості на державному бенкеті, який він частково виголосив німецькою мовою, король пообіцяв зміцнювати зв’язки.

Доповнення 

Чарльз III прибув Берлін у середу, 29 березня, з королевою-консортом. Німеччина стала місцем першого закордонного візиту короля Чарльза за час його правління та першого візиту британського монарха після державного візиту покійної королеви Єлизавети II у 2015 році. Поїздка мала розпочатися в неділю у Франції, але перший етап було скасовано через страйки та громадянські заворушення в країні через пенсійну реформу президента Еммануеля Макрона.

У четвер Чарльз виступить перед Бундестагом, парламентом Німеччини. Потім він зустрінеться із деякими українськими біженцями, які знайшли притулок у Німеччині від російського вторгнення на батьківщині.

Наступного дня король і королева-консорт вирушать до Гамбурга, де відвідають Меморіал Святого Миколая, церкву, яка сильно постраждала від бомбардувань союзників під час Другої світової війни. Перебуваючи там, король та президент Німеччини покладуть вінки у межах короткої поминальної церемонії.

Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом