Норвегія збирається передати Україні 12 дизель-поїздів
Норвегія збирається передати Україні 12 дизель-поїздів

Норвегія збирається передати Україні 12 дизель-поїздів

КИЇВ. 30 березня. УНН. Норвегія передасть Україні 12 дизель-поїздів загальною вартістю до 12 мільйонів норвезьких крон, щоб допомогти з перевезенням гуманітарної допомоги. Перші чотири з них планують відправити до літа, пише УНН з посиланням на Nettavisen.

Деталі

Потяги, які приїдуть з Норвегії в Україну, не нові, їм 40 років. Проте Україна сама захотіла отримати такий матеріал, пояснив міністр транспорту Йон-Івар Нігорд. Загальні витрати Норвегії, що пов’язані з транспортуванням і підготовкою складуть 10-12 мільйонів норвезьких крон.

Цитата

«Напевно, до літа ми можемо відправити чотири з них, а протягом року, можливо, ще вісім. Транспорт абсолютно необхідний для того, щоб все працювало. Вони перебувають у стані війни, і потрібно транспортувати багато матеріалів, їжі та гумаітарної допомоги, пояснює він», – Йон-Івар Нігорд

«Ми хочемо зробити свій внесок як нація. Потяги є ще одним конкретним прикладом цього»,- додав міністр.

Нагадаємо

На початку року Норвегія передала Україні10 мостів загольною вартістю 30 мільйонів норвезьких крон. А також вісім танків Leopard 2, чотири машини забезпечення, а також виділить кошти на боєприпаси та запчастини.

Також Норвегія збирається пожертвувати Києву 75 мільярдів крон (7,3 мільярда доларів) у рамках п'ятирічного пакету підтримки, який зробить скандинавську країну одним із найбільших у світі донорів України.

Теги по теме
помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом