На Рівненщині викрили шахраїв, які виманювали гроші у родичів військових Рі…
На Рівненщині викрили шахраїв, які виманювали гроші у родичів військових Рі…

На Рівненщині викрили шахраїв, які виманювали гроші у родичів військових Рі…

На Рівненщині викрили шахраїв, які виманювали гроші у родичів військових

???? Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах та шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

???? За даними слідства, схему збагачення шахрайським шляхом налагодили троє засуджених, які відбувають покарання у виправній колонії на Рівненщині.

???? У відкритих профільних групах в соцмережах вони знаходили інформацію про військовослужбовців ЗСУ, які зникли безвісти або потрапили в полон. Дзвонили їхнім рідним та, представляючись військовими, пропонували інформацію про зниклих близьких і сприяння у їх поверненні. За це просили від 3 000 до 30 000 грн.

???? Коли потерпілі скидали аванс на карту пособників, які перебувають на волі, шахраї блокували номери «клієнтів». У своїй діяльності підозрювані використовували кілька телефонів та картки різних операторів.

???? Правоохоронці встановили вже 8 потерпілих, які відправили гроші.

???? У виправній колонії проведено ряд обшуків, у ході яких у фігурантів провадження вилучили планшети, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та «чорнові» записи.

???? Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

???? Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – УСР в області ДСР НП України, СБУ, за сприяння керівництва виправної установи.

Теги по теме
СБУ Деньги расследование Прокуратура Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом